mail

Mail fra en katolikk

På den åpne mailgruppen "Libra - Antroposofisk Forum. Skandinavia" dukket det opp en diskusjon omkring steinerskolen i Fredrikstad, hvor elever angivelig blir utsatt for mobbing og brutalitet fra lærerne, med henvisning til et oppslag i NRK Østfold.

Dette er en mailgruppe som vanligvis befinner seg i dyp trance. Jeg trodde i utgangspunktet at det var en liste for antroposofer som ville utveksle ideer, men nå så det ut til at det var en krangleliste for folk som er for eller mot steinerskoler. Dette var jeg ikke forberedt på. Jeg må også innrømme at mitt kjennskap til steinerpedagogikk generelt er meget begrenset, og at mine kunnskaper om norske steinerskoler spesielt er minimale. Derfor har jeg holdt meg til andre tema angående antroposofi.

Dermed kom en morsom liten mail dettende inn i in-boksen min, som jeg svarte på. Med denne lille korrespondansen som utgangspunkt, skrev jeg følgende post til Libra, med noen Cc'er til politiet. Formatert, redigert og tilrettelagt for URL, med noen ekstra cyberlinker:

 

To: [email protected]
Cc: [email protected], [email protected]
From: Tarjei Straume <[email protected]>
Date: Thu, 10 Jul 2003 10:43:12 +0200
Subject: [Antroposofisk forum. skandinavia] mail fra en katolikk

Hei, det er godt å se at denne listen har våknet litt til liv, selv om jeg har sørgelig lite å bidra med til det temaet de fleste aktive er mest opptatt av - men jeg skal allikevel prøve, på min slurvete måte.

Nedenfor følger en liten godbit fra mailboksen min. Det er ikke bare-bare å være en kjettersk anarkosof, selv ikke i det 21. århundre. Men kanskje det kunne være en ide å begynne med anarkosofiske privatskoler - forutsatt at Onkel Taz snart klekker ut en original og ny pedagogisk teori. Det ville nok Jens Bjørneboe ha gjort hvis han ikke hadde levd så utsvevende og vært så kronisk stein og full. Han var jo også tross alt anarkosof. Hans fetter Andre Bjerke gikk også en del på fylla, og både Bjerke, Bjørneboe og ikke minst Johan Borgen fyrte en rev i ny og ne og sniffet stundom kokain - i gamle dager hadde jo ikke purken noe narko-avsnitt, og inntil nøyaktig hundre år siden var kokain den hemmelige ingrediensen i Coca-Cola. Things go better with coke as they say...

Det er trist å lese at de ansatte på steinerskolene mobber og banker elevene. For mye speed, går jeg utifra. John F. Kennedy satte nesten verden i atombrann da han var så stein på amfetamin at han holdt på å sprekke. Han var junkie. Dette kom for dagen nylig i Discovery-sendingen om Kennedy i serien "Altered Statesman". Kennedy var en meget syk mann. Han tok medisiner mot den livstruende Addison-sykdommen og mot ryggsmerter.

Max Jacobsen a.k.a. Doctor Feelgood began to supply JFK with amphetamines (speed) which he claimed were vitamins, hormones and enzymes.

By the time JFK discovered the true content of his injections, it was too late: he was hooked. When, on October 15th 1962, US spy planes witnessed Russian nuclear missiles being constructed on Cuba, the future of the western security lay with a compulsive risk taker dependent on both steroids and amphetamines. Even during this dangerous game of nuclear brinkmanship Dr Feelgood was supposed to have visited Kennedy. Fortunately, despite JFKs increasing recklessness, Kruschev stepped down and war was averted.

When an assassin's bullet ended Kennedy's life, his secret medical history played a decisive role. On that fateful day in the limo it was the back brace that held him in an upright position even after the first bullet struck so that the second bullet entered his head and ended his life.

JFK var m.a.o. en totalhekta junkie under Cuba-krisen, hvor han selv bidro i meget høy grad til opptrappingen av krisen, og hvor Krustchev reddet verden fordi han (imotsetning til JFK) ikke var stein på "makka" (amfetamin).

Nå må vi imidlertid ikke glemme at JFK var katolikk, akkurat som den nissen som sendte meg mailen nedenunder. Hvem kan stole på katolikker? Prestene er jo pedofile hele bunten. Det er først nå i det aller siste at noen ytterst få hoder har begynt å rulle med det amerikanske rettsvesenets hjelp. Dessuten var det katolikkene som torturerte og henrettet kjettere og stod for den spanske invisisjonen. Heinrich Himmler bygget bevisst opp sin SS etter jesuitt-ordenen. Ignatius Loyola (1491-1566) satte opp en innviet kommandostruktur som Himmler fulgte til punkt og prikke. Akkurat som jesuittene hadde blitt det spanske imperiets religiøse fløy, så Himmler en tilsvarende rolle for SS i 'Tusenårsriket'. Parallellen mellom jesuittene og SS var meget omfattende. Eder og ritualer, 'indre presteskap', troskapsbesvergelser til Riket, Føreren og Gud.

Allikevel sender mange barna sine på katolske skoler. Pluss Guds Lam Kirke skole1 og alle de andre som er mer eller mindre inspirert av Sarons Dal. Der lærer de at kvinnens plass er på kjøkkenet og at barn må tuktes med gammeldags juling. (Jeg skal ikke komme inn på hva som læres bort på muslimske skoler. Temaet er altfor ekspolosivt.) Det gode gamle grå fellesskapet i den offentlige skole har jo fremdeles en kristen formålsparagraf. Det er nok hovedårsaken til at ikke alt er som det skal være der heller. Men HEF ordner opp. De har statskirke uten Jesus, med ritualer og full pakke, og så snart de har fått avskaffet og bannlyst teismen og teologien, går vi utvilsomt lysere tider i møte.

Så var det disse steinerskolene da. Jeg vet faktisk ikke hvor mange av de ansatte på slike skoler er antroposofer eller ikke. Av og til kan man se det hvis man går på en eller annen basar i Kristensamfunnet f.eks. Kjerringene går i lange kveker-inspirerte serker, lange fletter, aldrino sminke, og så har de underlige Mona Lisa-smil - de virker nesten hypnotisert. Gubbene deres er enda verre - de subber omkring som distre professorer som ennå ikke har våknet fra nattens apokalytiske reverier. Noen steinerskolelærere er likedan.

Jeg skjønner ikke helt at slike typer kan bli voldelige - medmindre det er mye speed ute og går i Østfold. Når det gjelder elevene, er det muligens riktig at narko-problemet er det samme på steinerskoler og offentlige skoler. Allikevel bør det påpekes at steinerskolene i USA har mye sunnere hasjrøykere enn de offentlige skolene. Årsaken til dette er at steinerskoleelever røyker stort sett biodynamisk marihuana og hamp mens elever på offentlige skoler ofte må ta til takke med varianter som har blitt grovt forurenset og forgiftet av myndighetenes ugresskjemikalier. Politi og føderale myndigheter anstrenger seg som kjent for å ødelegge og drepe hamp-planter. Resultatet er at unge marihuana-røykere (på offentlige skoler) blir alvorlig syke av slike livsfarlige gifter.

Bortsett fra Norge, er vi bedre stilt i Europa. Holland, Tyskland, Sveits, England og flere land kjører en liberalistisk linje, og dette gir store håp for biodynamisk hampindustri, kanskje med antroposofer i spissen. I alle fall anarkosofer. Verre er det med Norge, som fortsatt er USAs kanarifugl nr. 1 og derfor tror fullt og helt på J. Edgar Hoovers propagandafilmer fra 1930-årene, f.eks. "Reefer Madness". Og da blir det hasjtørke i norske byer, hvilket medfører at røykerne begynner å drikke alkohol (i store mengder) og kanskje tar amfetamin (fordi det er så dårlig med kokain her til lands). Og da kan de bli voldelige. Myndighetene forstår ikke at de ikke har noe å tjene på at politi og tollvesen beslaglegger for stor prosent av importen. De får jo ikke noe moms av dette uansett; det eneste de får er steine politifolk og voldelige fylliker som helst ville hatt sin fredelige rev.

Moralen er: Fyr en rev på steinerskolelæreren din. Da blir han snill og medgjørlig.

Nå har jeg ikke sett noen gule eller blå merker på min 13-åring som går på steinerskolen i Stavanger, men han er jo bare hos meg i Oslo i feriene, dvs. tre eller fire ganger i året, så man vet jo aldri. Men jeg skal begynne å holde skolen under skarp oppsikt etter beste evne. Det har kanskje noe med alt dette Jesus-kjøret å gjøre. Rudolf Steiner var tross alt kristen. Skikkelig trippa kristendom da - ingenting kommer opp imot å fyre et par-tre fete, sette på litt Mozart og deretter trekke frem en rålekker Steiner-bok hvor første foredrag begynner med noe sånt som: "Idag skal vi ta oss en tur opp i de store åndelige høyder og konsentrere oss om den fjerneste urtid da jorden var dekket av en tett tåke...."2 Ja det er livet.

For ordens skyld: Til tross for at undertegnede gamle hippie har forlest seg på Steiner i over 35 år, har jeg aldri banket barn eller skjelt dem ut. Men kanskje andre blir barnemishandlere av å lese Steiner pga Jesus-kjøret hans og alt det der - ikke vet jeg. Det er ikke mitt bord som det heter. Jeg håper at det blir en dundrende oppvask og at disse speeda bøllene settes i spjeldet. Jeg satt selv bak lås og slå i 1969, selv om jeg ikke var voldelig eller slem og heller ikke stjal noenting eller ranet eller svindlet eller antastet noen. Alle vet at litt hasj i en fyrstikkeske er en forbrytelse som prioriteres høyere enn mord, for drapsetterforskninger blir ikke purken stein av. Men de voldelige går alltid fri og anmeldelser henlegges, spesielt i offentlig sektor og ganske særlig blant politifok i tjenestetiden. Da kan de knekke ryggen din og slippe unna med det. Det er også vanskelig å få tatt rotta på ekle lærere i offentlige skoler, for de statlige og kommunale ansatte beskytter hverandre, lyver for hverandre og mister dokumenter for hverandre nesten verre enn scientologer, for de er jo en mafia. Skatt er pengeutpressing, og det offentlige er en mafia. Bedre sjanse har man nok mot private insitusjoner hvis man spiller med riktige kort på hånden.

Hvis noen tviler på noe av dette, bør de lese mer Bjørneboe. Som tidligere antydet, ville han kanskje ha støttet ideen om å gi opp disse steinerskolene og starte en ny anarkosofisk pedagogikk isteden. Både steinerskolene, de katolske skolene, Sarons Dal-skolene og det store grå offentlige fellesskapet trenger radikal konkurranse fra alle kanter.

Steinerskolelærerne i Østfold bør helst ifølge min oppfatning overlates til Kripos-sjef Arne Huuse. Kanskje han duger; vi får la tvilen komme ham til gode stakkar:

Ja så var det denne mailen jeg fikk da. En katolsk gubbe kicka så fælt på mine skriverier om hodeskallens mysterium - som var delvis inspirert av Shakespeare - at han ikke orket å lese mer enn et par linjer før han sendte meg en mail som nesten lignet en katolsk fatwa, med sterk oppfordring til å snakke med en sådan prest og gjøre en eller annen mystisk riktig beslutning.

Dette fortjener litt forklaring: Shakespeare skal ha basert sin "Hamlet" på en historisk person, en dansk prins som levde på 900 tallet. Ikke med samtlige dramatiske omstendigheter nødvendigvis, men sinnelaget og de indre konfliktene. "Hamlet" er en meditasjon omkring dødens mysterium, og hovedpersonen spekulerer om hvordan et menneske som har dødd, vandrer gjennom andre livsformer via sitt kadaver.

Når Hamlet har drept Polonius ved en felitagelse og slept hans lik avsted, blir Rosenkrantz og Gyldenstern sendt for å spørre ham om dette, deretter kommer kongen selv. Da får vi den følgende fornøyelige dialogen mellom kongen og Hamlet:3

Kongen: Nå, Hamlet, hvor er Polonius?

Hamlet: Til aftens.

Kongen: Til aftens? Hvor?

Hamlet: Ikke hvor han spiser, men hvor han blir spist. Det er en viss forsamling politiske ormer igang med ham. En slik orm er Deres eneste overmann i matveien. Vi feter alle andre skapninger for å meske oss selv, og vi mesker oss selv for ormene. Den fete konge og den magre tigger er bare variasjoner i oppdekningen - to retter, men på samme bord. Det er slutten.

Kongen: Å, herregud!

Hamlet: En mann kan fiske med den orm som har mesket seg med en konge, og spise av den fisk som har mesket seg med ormen.

Kongen: Hva mener du?

Hamlet: Jeg vil bare vise Dem hvordan en konge kan komme til å gjøre sin kongeferd gjennom tarmene på en tigger.

Hamlets kadaver-spekulasjoner kommer til et klimaks i den berømte kirkegård-scenen hvor han løfter opp hodeskallen som en gang tilhørte hoffnarren Yorick - en mann prins Hamlet var svært glad i som barn:

"Å, stakkars Yorick! Jeg kjente ham, Horatio: en uendelig munter fyr, full av kostelige innfall. Han har båret meg på ryggen tusen ganger. Men jeg grøsser når jeg tenker på det nu; det vrenger seg i meg... Her satt disse lepper som jeg har kysset - jeg vet ikke hvor ofte. Hvor er nu ditt spotske vidd, dine krumspring, dine viser, dine lyn av lystighet som kunne få hele bordet til å tordne? Har du ikke en eneste liten vits igjen, som kan drive gjøn med ditt eget dødningegrin? Er du falt helt sammen?"

Hamlet sliter med tanken om at når et menneske dør, er ånden fortsatt fengslet i de jordiske levningene, i kadaveret. Her støter han på sterke motsigelser, som f.eks. når han sier:

"Hvem vil bære denne byrde, stønne og svette under livets åk, hvis ikke vi følte angst for noe etter døden, et uoppdaget land som ingen vandrer er vendt tilbake fra?"

Det forunderlige med denne monologen er at Hamlet har nettopp snakket med sin fars gjenferd. Han lever altså i konflikt med flere tolkinger av virkeligheten.

min hodeskalleside sammenligner jeg Hamlets spekulasjoner med det kristne budskapet fra apostelen Paulus:

"Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier?" (1. Kor. 15:55)

Men så langt har denne katolske nissen ikke lest. Han skriver nemlig:

 

To: [email protected]
Date: Wed, 09 Jul 2003 16:10:25 -0400

Dear Tarjej and Other Anarchist Officials (which there aren't any?),

I am a Catholic and would like to explain the cross to you a little better, because obviously you never took the trouble of learning about it before you told others about it. The cross is a symbol to all Christians of Jesus' (The Christ) suffering and death to cleanse this world. By dying on the cross, he defeated sin, now any sin may be forgiven, no matter how grave, as long as you are truly repentant. Being sinless, or nearly sinless at death (everyone dies, like you said) is like you're already in Heaven and the transition is smooth. Having more sin, but living a life trying to get closer to God, is a ticket to Purgatory, a temporary state of cleansing before entering Heaven. As you have probably heard, a sinful life leads to eternal damnation in Hell.

As you said, we are all mortal, we all die. We believe in an afterlife, not with these mortal bodies, but with our immortal spirit. What do you believe? Your religion has some holes, such as, you made it clear, you believe in death, but what after death? Nothing? Emptiness? No awareness? Also, a system without officials does not work. No one will follow you if you don't have someone for them to follow. The Pope is a position that was instituted by Jesus, Peter being the first. Peter comes from the Latin word for rock, I'm sure you've heard "On this rock I shall build my church." No catechism? Many of your "followers" won't even know what they're following, just thought being an Anarchist Christian sounded interesting. The Catholics, at least, have a very high quality education system to teach the faith at an early age so it is understood and loved.

I found these two holes only in the first paragraph of your page about the skull, I couldn't read on. I really advise you to go to a Catholic priest and ask about the faith. Then make your own decision. I will pray you make the right one.

Friendly Catholic

 

From: Tarjei Straume <[email protected]>
Date: Wed, 09 Jul 2003 16:10:25 -0400

Hello (fornavn hentet fra headingen),

you wrote:

Dear Tarjej and Other Anarchist Officials (which there aren't any?),

No, I don't manage a federal agency or a military base.

I am a Catholic and would like to explain the cross to you a little better, because obviously you never took the trouble of learning about it before you told others about it.

How do you know? The text at http://www.uncletaz.com/skullpage.html (that you're obviously referring to) is based upon my personal views, nobody else's. My only mention of the church in this context, is that they "chose the cross" as their symbol.

The cross is a symbol to all Christians of Jesus' (The Christ) suffering and death to cleanse this world. By dying on the cross, he defeated sin, now any sin may be forgiven, no matter how grave, as long as you are truly repentant. Being sinless, or nearly sinless at death (everyone dies, like you said) is like you're already in Heaven and the transition is smooth. Having more sin, but living a life trying to get closer to God, is a ticket to Purgatory, a temporary state of cleansing before entering Heaven. As you have probably heard, a sinful life leads to eternal damnation in Hell.

I know that Christian fundamentalists believe that (Catholic and Protestants alike), but I don't share this faith.

As you said, we are all mortal, we all die. We believe in an afterlife, not with these mortal bodies, but with our immortal spirit. What do you believe?

I believe pre-existence is of equal importance to post mortem existence. The reason why so many people believe in the latter while giving no thought whatsoever to the former, is that they are motivated by egoism; they don't want to die.

Your religion has some holes, such as, you made it clear, you believe in death, but what after death? Nothing? Emptiness? No awareness?

Human existence after death, the way I see it, is amply dealt with by Rudolf Steiner in his books and lectures.

Also, a system without officials does not work. No one will follow you if you don't have someone for them to follow.

I don't want to be followed. Do you?

The Pope is a position that was instituted by Jesus, Peter being the first. Peter comes from the Latin word for rock, I'm sure you've heard "On this rock I shall build my church."

Most non-Catholics disagree with your interpretation of Matthew 16:18, including Yours Truly.

No catechism? Many of your "followers" won't even know what they're following, just thought being an Anarchist Christian sounded interesting. The Catholics, at least, have a very high quality education system to teach the faith at an early age so it is understood and loved.

Check out Dorothy Day (founder of the magazine "Catholic Worker" i 1933). She was a Catholic anarchist. Perhaps other Catholic anarchists may answer your questions. Because my own philosophy is incompatible with Catholicism, I am not the right person to offer solutions to the problems you address.

I found these two holes only in the first paragraph of your page about the skull, I couldn't read on. I really advise you to go to a Catholic priest and ask about the faith. Then make your own decision.

Decision about what?

I will pray you make the right one.

The right what? A new career opportunity or something?

If I want to speak to a priest, I usually call up a friend of mine who is a priest for the Christian Community - a church based upon anthroposophy, including rituals inaugurated by Rudolf Steiner. We share basically the same views with regard to the topics you have mentioned, I believe, but I'll ask him just in case.

I hope that makes you a little happier.

Warm greetings,

Tarjei
http://uncletaz.com/

 

politiforsker T. Straume
http://www.uncletaz.com/norsktaz/kripos/
"Den som Gud har gitt en kølle, har han også gitt forstand"
-- Jens Bjørneboe

 

Date: Thu, 10 Jul 2003 14:54:45 +0200
To: Tarjei Straume <[email protected]>
From: Desken ØKOKRIM <[email protected]>
Subject: Re: mail fra en katolikk

Takk for underholdende lesning!

Vennlig hilsen
Desken Økokrim

 

To: [email protected]
Subject: Re:
Date: Wed, 09 Jul 2003 17:49:09 -0400

Dear Tarjei,

I apolopize for my earlier letter, reading it again some of it came off a little strong, but thank you for your reply. I find your reply friendly, yet with a hint of sarcasm that adds just the right touch. Thank you again for the reply and explanations. I'm sorry, but when I wrote this letter, I don't remember putting my name in it. If I did, please excuse me for forgetting, but I don't recall I did.

Once again,

Friendly Catholic

 

From: [email protected]
Subject: Re:

At 17:49 09.07.2003 -0400, you wrote:

Dear Tarjei,

I apolopize for my earlier letter, reading it again some of it came off a little strong, but thank you for your reply. I find your reply friendly, yet with a hint of sarcasm that adds just the right touch. Thank you again for the reply and explanations. I'm sorry, but when I wrote this letter, I don't remember putting my name in it. If I did, please excuse me for forgetting, but I don't recall I did.

Once again,

Friendly Catholic

You didn't put your name in the body text of the message; I took it from the heading. I thought it was OK because you addressed me by first name too.

I didn't intend sarcasm; it just came out that way. As a matter of fact, I have a warm regard for Catholicism, which has many aspects in common with Anthroposophy. It just so happened that your mail emphasized some of the things that divide us.

Cheers,

Tarjei
http://uncletaz.com/

 

To: [email protected]
Subject: Re:
Date: Wed, 09 Jul 2003 20:58:09 -0400

Dear Tarjei,

Haha I'm perfectly fine with a first name basis, just wasn't sure where it came from. I liked your writing style with the sarcasm, that really put my in my place. I was just a little too sure this was an "I'm right, you're wrong" issue, and it certainly isn't. Nice having this discussion with you.

Good evening,

(Fornavn)

1. Se Wikipedia under Oslo Gospel Center: "Oslo Gospel Center (inntil 2004, Guds Lam Kirke) var en norsk kristen evangelisk frimenighet startet av pastor Jørn Øverby i 1983 og nedlagt i 2007. Oslo Gospel Center var en karismatisk menighet og en del av trosbevegelsen i Norge. Menigheten hadde intet demokratisk valgt eldsteråd eller annen demokratisk rådsstruktur. Menigheten kom i medias søkelys i 2004 - 2006 da en rekke tidligere medlemmer kom med sterk kritikk av pastoren, lederskapet og det de oppfattet som sekteriske og kontrollerende lederstil. Kritikken mot menigheten, samt den massive medlemsflukten, førte etterhvert til at menighetens skole og barnehage ble lagt ned samtidig som pastoren og hans familie i 2005 flyttet til USA. Sommeren 2007 ble menigheten formelt nedlagt."

2. Se åpningen til første foredrag i GA 110, lagt ut i engelsk oversettelse fra tysk her. " This course of lectures will take us into the high spiritual regions we shall be led from the earth, where we live, not only into the wide physical spaces of our universe, but also be uplifted to those spiritual worlds, from which this whole physical universe has derived its origin."

3. Andre Bjerles oversettelse til norsk.

 

Sensurerte Libra-poster

Anthropos Anarchos

Christos Anarchos

Anachos Philosophicus

Benjamin Tucker

 

rautefjell

 

kriposoff

 

onkel

 

uncletaz